Radioamatöörikursseja ja -koulutuksia syksyllä 2024

Tulevia radioamatöörin tutkintoihin tähtääviä kursseja syksyllä 2024 järjestetään useilla kerhoilla ja myös etänä.

Keski-Uudenmaan Radioamatöörit OH2AP järjestää perusluokan radioamatööritutkintoon valmistavan etä/lähikurssin syksyn 2024 aikana. Kurssin perehdyttäjinä toimivat Rauno OH3FR, Jarmo OH2GJL sekä Jussi OH3ZQ. Kurssilla perehdytään radioamatöörin perusluokan pätevyystutkintomateriaaleihin sekä käydään läpi tutkinnon moduulit K (määräykset, liikenne) ja T1 (tekniikan perusteet). Kurssin loputtua on mahdollisuus osallistua pätevyystutkintoon.

Kurssi-illat ovat seitsemänä tiistai-iltana, alkaen tiistaina 27.8.2024.  Ensimmäinen sessio on 17.30-20.00. Se alkaa Teams- yhteyksien kokeilulla sekä osallistujien ja opettajien esittelyillä. Keskustellaan ja sovitaan muista järjestelyistä, mikäli tarpeen. Myöhemmät kurssi-illat ovat klo 18.00-20.00 tai sen mukaan kuin sovitaan.

Lisätietoa kurssista löytyy kerhon sivuilta

Lounais-Hämeen radioamatöörit OH3AN ja Zero Radio Club järjestävät yhteistyössä radioamatöörin perusluokan tutkintoon tähtäävän kurssin Forssassa, alkaen 18. syyskuuta. Ei siis mitään covid-ajoista tuttua etäwebinaaria, vaan ihan oikean kurssin, jossa asiat käydään läpi keskustellen. Kurssin opettajana toimii monien kurssien vetäjä Jukka Klemola, OH6LI.

Kurssin tavoitteena on omaksua radioliikennöinnin, sähköopin, elektroniikan ja sähköturvallisuuden perusteet sekä kurssin päätyttyä läpäistä radioamatöörin perusluokan tutkinto. Tutkinnon läpäissyt saa käyttää omaa radioamatööriasemaa lähettimineen.

Kurssi pidetään keskiviikkoiltaisin 18.9.-13.11.2024 klo 18.00–21.15 Forssassa. Tapaamisia on yhteensä 8 kertaa, eli syyslomalla ei ole opetusta. Kurssi on maksuton, min. osallistujamäärä on 3 hlöä. Tutkinto ei sisälly kurssiin, mutta sen järjestämisessä avustetaan. Kerholla löytyy myös pitkän linjan harrastajia, joilta tarvittaessa saa neuvoja ja apuja oman aseman rakentamiseen.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Jukka OH3MPB, sähköposti foh3an@nullgmail.com 

MPK:n seuraava ra-kurssi alkaa 18.9. Teams-koulutuksena, etänä. Kurssin tavoitteena on valmentaa osallistujaa niin, että hänellä on tarvittava tietous suorittaa hyväksytysti Liikenne- ja viestintäviraston radioamatöörin perusluokan tutkinto.

Lisätietoja löydät MPK:n koulutuskalenterista. Ilmoittaudu viimeistään 4.9.2024.

Lahden Radioamatöörikerho ry., OH3AC järjestää syyskuussa radioamatöörien perusluokan kurssin

Lahden Radioamatöörikerho ry., OH3AC; järjestää syyskuussa radioamatöörien perusluokan kurssin paikallisradioissa. Useampi paikallisradio ympäri maata lähettää kurssin suorana lähetyksenä, jonka lisäksi kurssia voi seurata samanaikaisesti sekä Teams- että Youtube-kanavilla. Lisäksi samaan aikaan syyskuussa Etelä-Suomen alueella toimiva paikallisradio ”Radio OH3AC” lähettää kunkin yhdeksästä opetuskerrasta useamman kerran uusintana eri vuorokaudenaikoina. Kurssi on tietenkin ilmainen.

Kurssipäivät ovat ti 3.9.,.to 6.9., ti 10.8., to 13.9., ti 17.8,.to 20.9,.ti 24.8., to 27.8. ja ti  2.10. Lisätietoja kerhon verkkosivuilta 

Lahden Radioamatöörikerho ry., OH3AC; järjestää lisäksi syksyllä sekä radioamatöörien perusluokan että yleisluokan T2-kurssit etäopetuksena Teams-kanavalla että lähiopetuksena. Lisätietoa lähiaikoina.

Antenninrakennuskurssi Lahdessa maanantaina 26.8. ja lauantaina 7.9.

Haluatko oppia rakentamaan antennin, joka varmasti toimii? Lahden Radioamatöörikerho ry., OH3AC; järjestää kaksiosaisen antenninrakennuskurssin, jossa ensi perehdytään antenniteoriaan ja sitten antennin rakentamiseen ja virittämiseen analysaattorilla. Rakentaa voi lanka-antenneita tai pieniä VHH/UHF yageja 68-436 MHZ.

Teoriaosuus on maanantaina 26.8., johon voi osallistua myös Teamsin kautta. Varsinainen rakentelu ja viritys on lauantaina 7.9.2024 Lahden Radiomäellä. Kerho hankkii tarvittaessa kaikki antennin tarveaineet tai voit tuoda ne mukanasi. Kerholla löytyy kaikki tarvittavat työkalut ym.

Oman antennin rakentaminen ei ole pakollista, voit tulla vain mukaan seuraamaan muiden rakentelua. Jos haluat rakentaa antennin, ilmoittaudu viimeistään ke 28.8. Jos tulet mukaan vain seuraamaan, ilmoittaudu viimeistään pe 6.9..

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media